Sacrificii uriase si determinare maxima pentru Razbonicul Alin Andronic. Cum s-a reorientat sportivul pentru a-si asigura traiul zilei de maine?

Sacrificii uriase si determinare maxima pentru Razbonicul Alin Andronic. Cum s-a reorientat sportivul pentru a-si asigura traiul zilei de maine?

“Am avut mari emotii, dar bucuria a fost enorma la final”, povesteste mama razboinicului Alin Andronic trairile pe care le-a avut cand fiul sau a luptat si a castigat mult ravnita medalie care ofera protectia la jocul pentru eliminare.

Alin Andronic, unul dintre cei mai puternici concurenti din tabara Razboinicilor, a fost saptamana aceasta cel mai rapid concurent la proba masculina, dovedind, in ciuda fizicului impresionant, ca este foarte agil pe traseu, dar si extrem de concentrat la final.

Dupa un joc tensionat pentru casa, pe care Razboinicii l-au pierdut la un scor foarte strans, fiind 10-7 pentru Faimosi, fostul fostbalist al FC National a dat tot ce avea mai bun pentru a-si proteja echipa.

“Eu sper sa ramana ambele medalii la noi. Suntem motivati. La jocul de casa am fost relaxati, dar acum ne-am trezit la realitate cand am vazut ce este la baraca. Nu vrem sa stam acolo mult. Vrem sa castigam toate meciurile de acum incolo. La baraca nu este placut, e cald si in jur este pustietate”, declara Alin Andronic in pauza dintre cele doua jocuri. 

Atletul este si in viata de zi cu zi un om ambitios, determinat, care isi urmareste telul. “Energic de mic” cum il descrie cea care i-a dat viata, acesta a inteles ca desele accidentari care l-au tinut departe de terenul de fotbal nu sunt favorabile unei lungi cariere sportive si s-a reorientat rapid, hotarat sa isi ofere siguranta zilei de maine. Timp de jumatate de an si-a perfectionat limba germana si cunostintele in domeniul matematicii si a luat drumul Germaniei, fiind unul dintre cei cinci studenti straini admisi la Goethe, Facultatea din Frankfurt, ambitia sa fiind sa fie parte din inalta lume a finantelor.

In cele doua saptamani de cand evolueaza pe traseele din Dominicana, progresele razboinicului au fost spectaculoase si, in ciuda accidentarilor, a reusit sa aduca numeroase puncte importante pentru echipa sa. Sportivul spune ca a mostenit calitatile sportive de la mama sa care a facut hanbdal de performanta, dar lipsurile financiare au impiedicat-o sa urmeze o cariera sportiva. Tanarul sublinia inainte de a pleca in exotica Dominicana ca s-a inscris la “Exatlon” pentru a castiga marele trofeu si s-a pregatit temeinic pentru competitie. 

“Am fost la sala foarte mult, am facut si antrenamente explozive pe nisip, sarituri, sprinturi. M-am pregatit intens si mental”, povestea Razboinicul Alin. 

Citeste mai multe despre: