Ion Oncescu, omul de oţel de la “Exatlon”. Sportivul din Echipa “Faimosii” e detinator al unor recorduri impresionante

Ion Oncescu, omul de oţel de la “Exatlon”. Sportivul din Echipa “Faimosii” e detinator al unor recorduri impresionante

Ion Oncescu, unul dintre concurentii care alcatuiesc Echipa Faimosilor de la “Exatlon”, reality-ul de la Kanal D ce poate fi urmarit patru zile consecutiv, de sambata pana marti, la ora 20:00, este cunoscut publicului roman si datorita recordurilor mondiale obtinute si a titlurilor demne de Guinness World Records.

Unul dintre recordurile mondiale certificate de catre reprezentantii celebrei Carti a Recordurilor a fost obtinut in anul 2012 cand sportivul, multiplu campion mondial si european la skandenberg, a castigat in fata celor 1000 de participanti, intregul joc desfasurandu-se pe parcursul a opt ore.

Fiind o fire complexa si cu interese din diferite domenii ale artei – muzica clasica, literatura ruseasca – Ion Oncescu, cel care intregeste Echipa Faimosilor, este o fire ambitioasa si inventiva, atuuri care il propulseaza in topurile celor mai mari campioni.

“Niciodata nu am vanat o medalie de aur, dar mi-am dorit-o. Ce imi doresc nu este important, desi sper sa aduc telespectatorilor niste imagini frumoase, asa cum mi-ar placea sa vad daca as sta in fata televizorului”, spunea acesta, inainte de plecarea in Republica Dominicana.

Luptatorul profesionist de skandenberg se autodepaseste si isi testeaza de fiecare data limitele la maximum, astfel ca, in trecut, Ion Oncescu a doborat un alt record, mai putin obisnuit. Provocarea vietii pentru sportiv a fost aceea cand  a inotat 106 metri sub apa, fara oxigen. Mai mult, recordurile extreme in apa doborate de faimosul de la Exatlon nu se opresc aici; vedeta a reusit sa parcurga distanta de 33 de metri, in picioare, sub apa, cu o haltera de 59 de kilograme.

In ceea ce priveste skandenberg-ul, sportul care l-a consacrat, Ion Oncescu se bucura de un palmares de zeci de premii si medalii obtinute la campionate nationale si internationale, fiind unul dintre cei mai respectati luptatori de skandenberg din lume.

La “Exatlon”, reality-ul suta la suta autentic care le testeaza celor douazeci de concurenti abilitatile fizice si psihice, Ion Oncescu poate fi urmarit in cea mai dura competitie televizata din lume, difuzata patru zile consecutiv, de sambata pana marti, de la ora 20:00, la Kanal D!

Citeste mai multe despre: