Faimosul Yamato Zaharia, campion inca din copilarie! Uite-l pe concurentul Exatlon la primele competitii internationale

Faimosul Yamato Zaharia, campion inca din copilarie! Uite-l pe concurentul Exatlon la primele competitii internationale

 

Cu un tata care, printre altele, a fost unul dintre pionierii artelor martiale din Romania, Yamato Zaharia a crescut inconjurat de spiritul de luptator. Asa ca, asa cum era si de asteptat, Faimosul de la Exatlon a inceput sportul de la varsta la care alti baieti se joaca cu masinutele, laudandu-se care are mai multe…

 

Una dintre primele fotografii cu Yamato Zaharia, echipat de lupta a fost facuta in 1999. Adica pe cand Faimosul de la Exatlon avea doar trei ani si, probabil, inca, manusile ar fi fost greu de tinut in mana. In schimb, era echipat in costumatia de antrenament specifica artelor martiale asiatice si, deja, avea tendinta sa stea “in garda”.
Normal, cum Amatto Zaharia, tatal sau, s-a ocupat indeaproape de educatia lui martiala, Yamato a inceput sa faca performanta in sporturile de contact inca de mic copil. Mai exact, Faimosul Yamato a avut, la nivel international, prima medalie de aur in anul 2007, adica la varsta de 11 ani, reusind sa ii invinga pe maghiari, chiar la ei acasa, colegii lui de podium fiind, la modul serios, extrem de suparati in fotografia oficiala.

Yamato Zaharia, accidentat inainte de Exatlon Romania

“Yamato a avut cateva lupte la Las Vegas si, de atunci, are doua coaste fisurate, o luxatie de umar si cornetele nazale infundate. Nu respira inca asa cum ar trebui si cred ca mai resimte dureri in zona coastelor. Dar mi-a placut ca a rezistat, a infrant toate problemele si s-a descurcat foarte bine pe trasee, chiar daca erau atat de dificile. In cateva zile, cred eu, va fi in forma maxima, va putea sa lupte la potetialul lui adevarat”, ne-a spus un amic de-al lui Yamato.
Doar ca ambiţia, antrenamentele dure şi dorinta de a castiga fac parte din ADN-ul tanarului luptator de Kempo, asa cum ne-a explicat si tatal acestuia, Amatto Zaharia, presedintele Federatiei Romane de Kempo: “S-a dus acolo si va lupta. Nu o sa-si planga niciodata de mila indiferent daca va pierde sau va castiga. Nu e genul lui. Va strange din dinti si va merge mai departe”.
Yamato a crescut inconjurat de medaliile tatalui sau. Tatal sau, Amatto Zaharia, este multiplu campion european si mondial la Kempo, Maestru Emerit al Sportului si cel care il antreneaza de pe vremea cand Yamato era doar un copil. „Nu va fi usor, dar daca intri intr-o lupta iti asumi toate riscurile. Nu poti sta in ploaie fara sa te uzi. Viata este facuta din victorii, dar si din infrangeri. Indiferent daca pierd sau castig un meci, nu abandonez niciodata, lupt pana la capat!”, a declarat Yamato Zaharia.

Citeste mai multe despre: