Fostii concurenti Exatlon sezonul 2 analizeaza la sange regulamentul Finalei: ”Vreau sa fac putina ordine pentru ca multi nu au inteles”

Fostii concurenti Exatlon sezonul 2 analizeaza la sange regulamentul Finalei: ”Vreau sa fac putina ordine pentru ca multi nu au inteles”

Vladimir Draghia, alaturi de Beatrice Olaru, Iulian Pitea, Corina Petrut si Cristi Pulhac au discutat despre Marea Finala Exatlon Romania, despre regulamentul acesteia si despre abandonul lui Alin Andronic

Vladimir Draghia: Din ce am inteles eu, lucrurile au stat in felul urmator. Fiecare dintre voi doi, dintre tine si Alin si-a ales un traseu pe care sa joace. Cate doua trasee. Dupa ce si-a ales fiecare cate doua trasee, organizatorii s-au uitat si au facut o medie. Cum s-a jucat pe acele trasee la fete si la baieti.

Iulian Pitea: Ei au calculat, din cate stiu, in ultimele 15 trasee.

Vladimir Draghia: Ultimele 15 trasee, deci ultimele 15 jocuri, de fapt. Si s-a facut o medie, la baieti si la fete.

 Beatrice Olaru: Noi am am ales traseul, traseul a fost cu tot cu final.

Iulian Pitea: Si media s-a facut, media artimetica a timpului s-a facut doar de pe traseul ala. Nu de pe toate!

Vladimir Draghia: A fost o media a barbatilor si o medie a femeilor. Cine scoatea un timp ma bun… De exemplu, tu daca scoteai cu 5 secunde mai putine decat media fetelor, erai mai buna decat Alin, care scotea cu 4 secunde mai bine decat media baietilor. Ca sa inteleaga toata lumea, am fost suficient de clar? Toata lumea s-a uitat la aceasta finala si nimeni nu intelegea: ”Ba, cu poate sa piarda  asta punct, daca el a batut-o cu 30 de secunde pe fata asta”. Si sincer si eu am simtit acelasi lucru. Si nu intelgeam cum e posibil asa ceva. Asa e posibil. Ca fetele, in ultimele 15 jocuri, au mers atat de prost. Au mers mult mai prost decat barbatii.

Singura problema, mi se pare mie, e ca in ultimele jocuri, fetele au jucat cu 30 de secunde mai prost decat baietii. Si bineinteles ca omului aluia i-a fost aproape imposibil, zic aproape pentru ca a luat si el punct, sa te bata. Pentru ca se lupta, de fapt, cu el, cu el insusi si cu tine.

Si mai este inca un lucru ca lumea sigur asta asteapta. Vreau sa fac putin ordine pentru ca multi nu au inteles. Mai e o chestie. Acest regulament este valabil si pentru alte tari. Aceste regulament este valabil pentru toata lumea. Nu s-a facut un regulament special pentru Romania. Nu a venit cineva sa spuna: Bai, hai sa schimbam noi aici. Si daca Statele Unite au jucat asa si a castigat o fata, cum era sa se schimbe regulamentul fix acum inainte de finala, special pentru Romania.

Daca se schimba regulamentul, unul cu care sa zicem, toata lumea de acasa ar fi fost de acord. Daca se schimba regulamentul si fata asta pierdea, va intreb, nu ar fi fost in masura sa spuna: Nu mi se pare corect! Daca ai fi pierdut, Alin s-ar fi confruntat acum cu problemele cu care te confrunti tu. poate nu atat de mult, pentru ca intr-adevar, asa cum am spus-o si eu inainte de aceasta finala, eu pe Alin il vedeam invingator.

Pentru ca avea toate medaliile alea, pentru ca il vedeam foarte spectaculos, a fost toate emisiunea spectaculos. Bineinteles, si eu eram nedumerit. Ba, ce face. Cu cat trebuie sa o bata pe fata asta! Dar pana la urma am inteles. Regulamentul nu a fost facut pentru Romania! Si nu a fost facut nici de Kanal D.

Ilinca Vandici: Exatlon este un format international care se supune acelorasi reguli, bazice, pentru toata lumea in care exista acest format de televiziune.

Vladimir Draghia: A fost dezavantajat omul ala, dar nu a fost dezavantajat de noi sau de Kanal D, a fost dezavantajat de regulamentul care este valabil si pentru alte tari si de faptul ca au fost mult mai buni barbatii decat femeile, in ultimele 15 jocuri pe traseul ala.

Citeste mai multe despre: