Exatlon. Yamato, campionul care si-a atras aprecierea adversarilor inca din prima editie a show-ului!

Exatlon. Yamato, campionul care si-a atras aprecierea adversarilor inca din prima editie a show-ului!

Primul episod al celei de-a doua editii a show-lui fenomen “Exatlon” a demarat in forta si a avut toate ingredientele unui thriller, precum si caractere unice care ii vor cuceri editie de editie pe telespectatori.

Ambitie, forta, spirit competitiv, de toate acestea au dat dovada cei 20 de atleti intrati aseara pe dificilele trasee din Dominicana. Yamato Zaharia, multiplu campion national, european si mondial la Kempo, a intrat in concurs ca in ring, hotarat sa castige pentru echipa Faimosilor. Fairplayul care il caracterizeaza pe tanarul sportiv a fost remarcat atat de coechipieri, cat si de rivalii din echipa Razboinicilor.

Pe un traseu foarte greu, cu un final indelung disputat care presupunea foarte multa indemanare, Alin Andronic si tanarul luptator de Kempo au reusit sa aduca fiecare cate doua puncte pentru echipele din care fac parte. La finalul cursei, Yamato Zaharia si-a indreptat gandurile catre cei dragi de acasa si a dezvaluit ce l-a ajutat cel mai mult sa isi adjudece punctele.

Yamato si Alin – demonstratie de fairplay

“Este un traseu greu, ma bucur ca am adus cele 2 puncte, m-a ajutat ca am fost in vacanta cu familia si am jucat bowling”, i-a impartasit atletul lui Cosmin Cernat la finalul competitiei. Razboinicul Alin Andronic a recunoscut ca traseul a fost foarte dificil si ca Yamato Zaharia este un adversar redutabil. “Il apreciez foarte mult, este un sportiv foarte bun, un caracter frumos si un atlet cu mult fairplay”, a spus Alin Andronic despre Yamato, dovedind, la randul sau, corectitudine in timpul jocului si nu numai.


Ambiţia, antrenamentele dure şi dorinta de a castiga fac parte din ADN-ul tanarului luptator de Kempo. Yamato a crescut inconjurat de medaliile parintilor sai. Tatal sau, Amatto Zaharia, este multiplu campion european si mondial la Kempo, Maestru Emerit al Sportului si cel care il antreneaza de pe vremea cannd Yamato era doar un copil .

Sanda Zaharia, sotia tatalui luptatorului si mama fratelui mai mic al acestuia,  este unul dintre cei mai respectati arbitri internationali dar si prima campioana din Kempo-ul feminin romanesc si o sustinatoare infocata a luptatorului.

Citeste mai multe despre: